adtech

26 Aralık 2012 Çarşamba

Gümüş Balığı


Kızartma balık olayına mantıken karşıyım.
Sağlıklı olmak için balık ye ama kızartıp kalori bombası yap.
Amaaaa kabul etmeliyim ki bazı balıklar sadece kızarınca güzel :))
Gümüş balığı da öyle.

Nasıl yapılıyora gelince
1 kg iri şeçilmiş Gümüş Balığı
1 su bardağı kadar mısır unu
tuz

Öncelikle irisi çok daha lezzetli.
Balığı yıkayıp süzün.
tuz atılmış mısır ununa bulayın.
kızgın yağda kızartın.
Kağıt havluda fazla yağını alın.
Yanına humus ve
sadece yağ+ sarımsakla soslanmış kırmızı biber közlemesi
Ve BOOOLCa salata.
( Madem Kızartma yiyoruz, bari salata ile dengeleyelim.)

Elimize sağlık,
afiyet şeker,sağlık-sıhhat olsun inşallah :))


***




5 yorum:

*mehtap dedi ki...

dediğin gibi bazı balıkların kızartması harika oluyor,yalnız bende evdeki çıkmayan kokusundan dolayı sık yapmıyorum:) Eline sağlık.

Unknown dedi ki...

Günaydın canım iadeyi ziyarete geldim
Osmaniyedeymişsin:)))Benim eşimde Ceyhanlı balık nefis ellerine sağlık sevgiler...

Çalışkan Arı dedi ki...

Mehtapcım Valla biz haftada 1-2 kez balık yemek zorunda hissettiğimiz için kendimizi kokuyu kanıksadık :))

Çalışkan Arı dedi ki...

Deryacım; o zaman hoşgeldin toprağım :))

Hilal dedi ki...

ellerine sağlık enfes görünüyor, dediğin gibi bazı balıklar kızartılınca ayrı bir güzel oluyor.

Sevgiyle