Dün yazdığım iç malzeme ile hazırlanıyor bu börek de
Ama bu daha havalı , daha misafirlik
Birde çıtır sevenler için milföy çıtırlığında
Yalnız dış malzeme değişiyor.
en borcam tepsi kullandım ama isteyen adedi çoğaltıp fırın tepsisine uyarlayabilir
Malzeme
3 adet yufka8 yaprak milföy hamuru
1 yumurta + 1/2 çaybardağı sıvı yağ + 1/2 çaybardağı süt)
Üzerine
yumurta ( 2 damla pekmezle çırpılmış)
Tepsiyi yağlayın
Resimdeki gibi 1 adet yufkayı yayın
Kalan 2 taneyi parçalayıp içine döşeyin
Üzerine yumurtalı sosu gezdirin
Onun üzerine pırasalı iç harcı döşeyin( boşluk kalmasın)
Üstteki resimdeki gibi yufkayı kapatın
yufka yaprakları üzerine yumurtalı sostan kalanı sürün.
En üste milföyleri dizeceksiniz
PÜF NOKTASI : milföyleri hafif açık ki aşırı kabarmasın.
(PÜF NOKTASI: Ben kıyamam yumurtanın sarısını almaya o nedenle hem renk hemde tat versin diye pastaneciler dibi 2-3 damla pekmez ekler çırparım böylece 2-3 tepsi poğaça böreğe sadece 1 yumurta sürerim :)
Susam serpin 220 derece fırında pişirin.
Elinize sağlık, afiyet şeker, sağlık sıhhat olsun inşallah
****
3 yorum:
Cok guzel olmus kahvaltiya iki dilim kaptim :)) ellerine saglik.
Bende bunun peynirlisini yapmıştım çok leziz oluyor:)
E valla hepimize afiyet olsun o zaman, nevincim zaten kahvaltıyaydı bunlar :)
Yorum Gönder