adtech

6 Mart 2013 Çarşamba

SÜSLÜ PIRASALI BÖREK ( pırasalı börek-2)

Dün yazdığım iç malzeme ile hazırlanıyor bu börek de
Ama bu daha havalı , daha misafirlik
Birde çıtır sevenler için milföy çıtırlığında 

Yalnız dış malzeme değişiyor.
en borcam tepsi kullandım ama isteyen adedi çoğaltıp fırın tepsisine uyarlayabilir

Malzeme

3 adet yufka
8 yaprak milföy hamuru

1 yumurta + 1/2 çaybardağı sıvı yağ + 1/2 çaybardağı süt)

Üzerine

yumurta ( 2 damla pekmezle çırpılmış)


Tepsiyi yağlayın
Resimdeki gibi 1 adet yufkayı yayın
Kalan 2 taneyi parçalayıp içine döşeyin
Üzerine yumurtalı sosu gezdirin
Onun üzerine pırasalı iç harcı döşeyin( boşluk kalmasın)


Üstteki resimdeki gibi yufkayı kapatın
yufka yaprakları üzerine yumurtalı sostan kalanı sürün.
En üste milföyleri dizeceksiniz 
PÜF NOKTASI : milföyleri hafif açık ki aşırı kabarmasın.



 En son hepsini döşeyince kesin, yumurtasını sürün

 (PÜF NOKTASI: Ben kıyamam yumurtanın sarısını almaya o nedenle hem renk hemde tat versin diye pastaneciler dibi 2-3 damla pekmez ekler çırparım böylece 2-3 tepsi poğaça böreğe sadece  1 yumurta sürerim :)
Susam serpin  220 derece fırında pişirin.

Elinize sağlık, afiyet şeker, sağlık sıhhat olsun inşallah

****





3 yorum:

nevininyemekleri dedi ki...

Cok guzel olmus kahvaltiya iki dilim kaptim :)) ellerine saglik.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Bende bunun peynirlisini yapmıştım çok leziz oluyor:)

Çalışkan Arı dedi ki...

E valla hepimize afiyet olsun o zaman, nevincim zaten kahvaltıyaydı bunlar :)