adtech

5 Mart 2013 Salı

Pırasalı Börek-1


Şimdiden söyleyeyim, yarın da "süslü pırasalı börek" tarifi vericem

Bu daha basit olanaı
ama laf aramızda bence daha lezzetli :)

Malzemeler de yapım da basit

1/2  kg pırasa
1 büyük soğan
1 kaşık biber salçası, 2 tane küp şeker6 yufka
1/2 su bardağı sıvıyağ + 1/2 su bardağı su ( yufkaları ıslamak için)

Üzerine

yoğurt+ yumurta

Soğanları ince doğrayıp kavurun
pırasaları da ince ince doğrayıp kavrulan soğanın üzerine ekleyin ve kavurmaya devam edin.
2 küp şekeri ekleyin
biber salçası çok yakışır pırasaya ( zeytinyağlısında da tavsiye ederim) ekleyin
tuzunuzu atın
Kenara alın soğusun.
yufkayı açıp su+ yağ karışımını çok hafif gezdirin üzerinde
( ben direk yağdanlıkla gezdirip fincandan da suyu serpiştiriyorum üzerine)
yufkayı ikiye katlayın,

İç harcı resimde ki gibi uzunlamasına koyup rulo yapın,
resimdeki gibi yağlanmış tepsiye yerleştirin.

PÜF NOKTASI; üzerine yoğurt ve yumurtayı, yoğurdu çok fazla ezmeden karıştırıp sürün.
eğer yoğurdu çırparcasına ezerseniz tadı daha farklı ve yavan oluyor, ezmezseniz yufkalar daha iyi ıslanıp yumuşuyor.
peşinden 220 derece fırına

Elinize sağlık, afiyet şeeker, sağlık-sıhhat olsun inşallah

***




Hiç yorum yok: