adtech

8 Aralık 2012 Cumartesi

1 den 5 olur mu? (Poaça Dağı)





Valla mümkünmüş :)
Bu tarif anneciğmin ve
sevgili Samsun  komşum Hamide ablamın tariflerinin karışımı ile
uydurduğum bereket timsali bişey:
Şu gördüğünüz tepsilerin tamamı 1+1+1 şeklinde
Yani
1 bardak süt
1 bardak yağ
1 bardak
1 paket maya
tuz ve şeker ( yarım çay bardağı kadar)
poaça hamuru kadar yumuşak oluncaya kadar un ekleyip yoğurun.
Hamuru yoğururken suyu ısıtın ve dolaptan çıkan süt + su ile karışınca ılık hale gelsin ve mayalanması daha çabuk olsun.
Yalnız mayayı karışım ılıklaşınca ekleyin ki maya ölmesin
.Daha sonra hamuru sarıp 2 saat kadar bekleyin ve yarısını poaça için ayırın.
Hamuru merdane yardımıyla dikdörtgen gibi açın ama asıl
PÜF NOKTA burada; hamuru unlayarak değil yağlayarak açın.
bu sayede bizim minikler olacak dobiş :))
Neyse içerisine BOLCA peyniri sararken içe alacağınız taraftan başlayarak hamurun yarısına geelcek kadar serpin.
Ardından sarın ve yağlı kağıt üzerine alın.

  Öncesi



  Sonrası

Resimdeki gibi üzerine derin kesikler atın.
Bu kesikler hem daha iyi pişmesini sağlıyor hem de adet olarak ayırmış oluyorsunuz.
Ve bu birbirine çok yakın koymayın.
Zira onlar daha tepside 2 saat kadar mayalanacak ve KOSKOCAMAN olacaklar.
Hamurun kalan yarısı ile iseeeeee
Tatlı çörekler olacak ve siz yineeeee
Yarını bekleyin :)))


*
Ha ben üzerine de tüm yumurtayı 1 kaşık pekmezle çırpıp sürerim, Böylece hem yumurtanın akı değerlenir hem de nar gibi kızarırlar :))
Afiyet şeker sağlık sıhhat olsun inşallah :))


1 yorum:

Adsız dedi ki...

eline sağlık çidoşum... en kısa zamanda deniyeceğim .