adtech

10 Aralık 2012 Pazartesi

Zencefilli Kurabiye ( Grip çayı niyetine)





Malzeme

3/4 paket margarin
1 su bardağı şeker
1/4 su bardağı pekmez
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 tutam tuz
2-3 yemek kaşığı dolusu zencefil
1 yemek kaşığı tarçın

Yağı tavada eritip altını kapatın, birazcık soğusun
İçine şeker pekmezi karıştırıp çırpmaya başlayın 
Ardından 1 yumurtayı ekleyip hızla çırpın ki pişmeden karışsın,burda en önemli olay yumurtanın yeteri kadar soğumuş olması.
Ardından diğer malzemeyi de ekleyip yoğurun ve bırakın hamur biraz dinlensin.
İyice ılıyan hamuru çok hafif unlayarak merdane ile açın.
PÜF NOKTASI 0,5 cm kalınlıkta açmak e ğer çok ince olursa kladıramazsınız, kalın olursa da içi pişmiyor.
İnce olduğunda oldukça gevrek ve sanki bisküvi gibi olur.
Açılan hamuru kalıplarla, bıçakla 
 ya da benim gibi tırtıklı rulet kullanarak kesip
yağlı kağıt serilmiş tepsiye sık aralıklarla dizin.
Yalnız kaldırma işlemini mümkünse bıçak ya da sıpatula ile yapın aksi takdirde kalkmaz.
PÜF NOKTASI 2 hamur zamanla açılırken unlandığı için katılaşıyor ve açılması zorlaşıyor bu durumda biraz yağ ekleyerek hamuru yumşatın.
sakın su ile yapmayın dokusu bozuluyor hamurun.


Ayrıca en son üzerine biraz su sürüp toz şeker serpin çok daha lezzetli oluyor.
180 derece fırında 15 dk da pişiyor.
Çıkarırken yumuşak olması sizi yanıltmasın, soğuduğunda kıtır kıtır birer bisküviye dönüşüyorlar.
Bu arada bu zencefil biliyorsunuz kışın sizi en çok koruyacak yiyeceklerden, grip olana, soğuk alana şifa olsun  :)
Elimize Sağlık 
Afiyet şeker sağlık sıhhat olsun inşallah :)))



***



1 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

ne kadar güzel
ellerine sağlık