adtech

10 Nisan 2013 Çarşamba

BESMEÇ

Aslında YAŞASIN BESMEÇ
Bu yemek ben de böyle bi ruh hali yapar
Kırşehirli arkadaşım Mehtapçım dan öğrendim 
O gün bugün HASTASIYIZ
her yiyen de bayılıyor

Malzemeler

1 kg az yağlı kıyma
750 gr ince köftelik bulgur
( göz kararı hesaba göre; kıymanın yanına bulguru dökün, ikisi hacim olarak aynı olsun)
1/2 paket margarin
1 büyük ya da 2 normal boy soğan ( iri çekilmiş)
1 yumurta
acayip çok baharat
(2 yemek kaşığı nane, 2 yemek kaşığı nane,isteyene pul biber, karabiber)
elinizi yoğururken ıslamak için su
Mümkün olduğunca az su kullanıyoruz

Malzemeleri katın, karıştırın, başlayın yoğurmaya 10 dk bile geçmeden, 
soğan biraz ezilip tadı diğerlerine geçip bulguru da yumşuyor.
köfteler hamburger köftesi kadar büyük ve onun iki katı kadar kalın olacak, ince olduğunda gereken dolu dolu tada ulaşamıyorsunuz.

PÜF NOKTASI; nane ve reyhan bol olup tadını hissedebilmenizdir.
Ona göre gerekirse baharatı çoğaltın.
tavanın dibine çok az yağ
(tam bir kızartma olmuyor, bu en ideal pişirme biçimi)

Kısık ateşe alıyorsunuz, sakin sakin pişiyor, çevirip diğer tarafını pişiriyorsunuz, yaklaşık 20 dk da pişiyor.
3 dk da bitiriyoruz
Elimize sağlık, afiyet şeker sağlık sıhhat olarak ...


***


2 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Ellerine saglik canim. Sevgiyle kal.

Çalışkan Arı dedi ki...

Hepimize afiyet olsun