adtech

10 Ocak 2010 Pazar

Abi gerekirse "YEMEKTEYİZ" de de kapışırım, o kadar iddalıyım :))

Ben TİRAMİSU 'ya TİRAMİSU demem bu şekil yapılmadıkça....
Harbiden o kadar iddalıyım.
Hem de her koşulda....
Bu çabuk bi tarif,bu süper lezzetli bi tarif,bu garanti bi tarif, bi de her zamamki gibi ucuz bi tarif.

Şimdi malzemedeki tek pahalı unsur puding. ama o da  tamamen işin özü.
Valla n'apalım yolumumuz yine  BİM ' e düştü.Nedeni şu; kek (geçmiş gün yalan olmasın) 2,85tl , labne 2,90 tl...
Ya ben evde yapsam pandispanya ve muhallebiyi hadi daha pahalı olmasın; başabaş gelir fiyat....
Ozman ne diye uğraşıyım (Not: Bu tatlı tatlı BERO' mun boğazından geçecek olsa işler tam tersine dönerdi..)
Ayrıca ne dmişler" haticeye değil netice ye bakalım. Tamam hemen aşağıya bakalım; valla ben bakakalıyorum. Zira biz Kocamla birlikte tümünü yılbaşı akşamı yedik tiramisunun.

Hoş benim bitirmek konusunda yardıma ihtiyacım yoktu ama Erdem NEDENSE çok ısrar etti paylaşmak için :))))

TİRAMİSU ( 7  dk da hazır)     
2 katlı sade pasta keki
350 ml ( 1,5 su bardağından 1 parmak fazla) süt
1,5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kerem labne peyniri
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı Dr.oetker kakao

Yarım bardak sıcak suda nescafe ve şekeri ertin.
Üzerine 1 baradak soğuk suyu ekleyin.( Sebep, sıcak su ile ıslatınca kek hamurlaşıyor.)
Kaşıkla sakin sakin 2 parça keki bi güzel -her yerini- ıslatın.
1 paket vanilyalı pudingi,  soğuk sütle karıştırıp ocağa  koyun. sürekli karıştırarak kaynatın.Çok çabuk koyulaşıp dibini tutar, asla  başından ayrılamayın.
2 dk kısık ateşte kaynatın, çiğliği gitsin.
Altını kapatıp; hemen içine yumurta ve labne peynirini ekleyin. Yine çırpma teli ile hızla karıştırın.
???? cevap veriyorum: Hayır yumurta çiğ kalmıyor ya da  çiğ kokusu gelmiyor; çünkü pudingin sıcağı ile pişiyor.??????
Kekin bir parçasını servis tabağına alın, pudingin yarısından biraz fazlasını ( 3 te 2 ye yakın) kenarlarda 1 parmak boluk kalacak şekilde yayın.
Üst kat keki yerleştirip hafif bastırın. Bu arada o 1 parmak ara dolacak ama dışarı taşmayacak.
Üzerine kalan pudingi taşırmadan yayın.( ya mümkünse  çok dikkat edin. Akınca hem çirkin oluyo, hem de tadı bozuluyo)
 Üzerine de çay süzgeci ile kakaoyu eleyerek serpin.
Artık NETİCE de şöyle bi geriye çekilip bakar mısınız, yoksa  bayılır mısınız bilemem.
10 dk dışarıda bekeltip buzdolabına koyun.Üzerini kapatmayın,terleme yapıyor, merak etmeyin kurumaz...
1 gece önce yapınca güzel olduğunu heralde herkes biliyor :))
(Ay şunu da sööliim, ben Dr. oetker'in geçen yıl krem şantilerle verdiği ölçü kabını kullanıyorum süt için felan. Acaip kullanışlıydı. Baskı yapalım,yine versinler :))))}


Hiç yorum yok: