adtech

9 Ocak 2010 Cumartesi

PÜRSALATA Püre diil bu salata

.


Cidden Püre diil bu. Tam anlamı ve tadı ile salatadır.Tadı da şahanedir.
İspatlayabilirim ama bunun için yiyen arkadaşlarımın yorumları lazım.
Canım arkadaşlarım, taş attım kafanıza, anlatabildim mi derdimi; yorum yazın bloguma, faceboooka diil...
Hoş salata ama püre olarak da her tür yemeğin yanına yakışır.
Mesela bizim evde Yaprak Sarmasının yanında yapılır ve sarmadan önce Erdemim kocam tarafından bitirilir. Dikkat bitirilir.

PÜRSALATA( oldu bu isim)
3 tane orta boy  haşlanmış patates (sıcak olursa tad daha güzüel oluyor)
1 orta boy soğan
5-6 kaşık Pınar Mayonez (Katkısız)
1 avuç (60-70 gr)Kornişon turşu (İlla ki marketten alınıcak, ev turşusu olmaz)
tuz

Soğanı robota atıp çekin, kıyın. Patatesleri de içine sıcak halde atın, birlikte çekmeye devam edin. (Ya da patates ezeceği ile macun kıvamında ezdiğiniz patateslerin üzerine çekilmiş soğanı ekleyin.)
Mayonezi ekleyip çekmeye devam edin. Burda şu noktaya dikkat edin. Eğer patatesiniz kumlu ve güzül bir patatesse kıvam çok koyu oluyor.( hoş bu kış gününde nerde o güzel patatesler) Ozman içine su, süt ya da mayonez eklersiniz.
Üzgünüm ama mayonez sevmeyenler hiç denemesin. Malzemeler değişince tad bişeye benzemiyo.
Tuzunu atın.
Kornişonları doğrayın.
Pürenin yarısını istediğiniz bi tabağa yayın.
Doğradığınız kornişonları serpin.
Üzerine tekrar püre yayın. Allah ne verdiyse süsleyin.
Yine ucuz, lezzetli ve etkileyici bir yemek bu.
Ay ben kötüsünü yapar mıyım ya???

Not: Çok yakında KABACA BÖREĞİ ???

.


Hiç yorum yok: