adtech

3 Şubat 2010 Çarşamba

EVDE HANIMINA YARDIMCI OLAN ERKEKLERE MÜJDELER





Sofuzade Seyyid Hasan Hulusi Efendi, Mecma’ul Adab isimli eserinde kocanın karısına karşı davranışlarında uyması gereken adabı anlatırken şu noktaya da dikkat çeker: 
“Erkek, ev işlerinde hanımına yardım etmelidir.
 Nitekim bir hadis-i şerifte: ‘Bir kimsenin, karısına evde yardım etmesi Allah’ın gazabını kaldırır. Hayırlarını ve derecesini arttırır.
Evinde hizmet görüp, bundan utanmayan kimsenin adı şehitler defterine kaydedilir. Gece ve gündüz Cenab-ı Hak ona şehit sevabı ihsan eder. 
Her bir adımı başına bir hac ve bir umre sevabı verilir ve vücudunda bulunan tüylerin sayısınca cennette ona bir şehir ihsan olunur’ buyrulur.
Efendimiz (s.a.v) diğer bir hadisle de ev işlerinde karısına yardım edenlere Allah Teala’nın peygamberlerden Eyüp (a.s), Davut (a.s), Yakup (a.s) ve İsa’nın (a.s) sevapları kadar sevap ihsan edeceğini haber verir.” (Camiu’s-Sagir, Mefatih-ül-Cinan)Not :Resim http://pasaoglum.blogspot.com/ adresindenŞükran hanıma aittir. Daha doğrusu ;PAŞAOĞLUNA :))))

5 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

allaha şükür nişanlım şimdi yerine getiriyor bu görevi sanırım yuvamızı kuruncad değişmeyecek daha da güzelleşecek darısı tümm hanımların bşına..

gençbiranne dedi ki...

benim koca direkt cehennemlik :)))

SirEvo dedi ki...

Henüz evli olmasam da yardımcı bir ruha sahibimdir. Bunları da okuduktan sonra zaten, eğer evlenirsem illa ki yardımım dokunur. :D

Syhn dedi ki...

gençbiranne nin yorumundan sonra bir kahkaha krizine girmiş bulunmaktayım!

bu hadis ilerde kullanılmak üzere ezberlenilmelidr ;)

sukran dedi ki...

Tabi yaaa,anca beraber,kanca beraber dimi ya;)walla bana uyar,oğlumuda,gelinime yardımcı olsun diye,daha doğrusu,eşi iş yapazsa,aç kalmasın,işini becerebilsin diye foto da belgelendiği üzere,ileriye dönük yetiştiriyorum;)her ne kadar sık sık taş fırın erkekliği tutsada:))öpüyor,başarılarının devamını diliyorum arkadaşım...