adtech

17 Aralık 2012 Pazartesi

KOLAY AĞLAYAN KEK


4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
50 gr lık Dr. kakao (en kalitelisi bu bence)

Kekin üzerine
600 ml süt ( ıslatmak için)

Sos için
1 paket Dr. oetker Beyaz Çikolatalı Sos
500 gr süt

Öncelikle Dr. Oetler Beyaz çikolatalı sosu tarife göre yapıp,
soğumaya bırakın,ara ara karıştırın ki  kabuklanmasın.

Püf Noktası oda sıcaklığında yani ılık yumurtalarla şekeri çırpın
Püf noktası; ben dolapta unuttuğum yumurtaları şekerle çırptıktan sonra
Mikro dalga fırında 15-20 saniye Defrost yani Buz çözme ayarında çevirip
karışımın pişmeden ılımasını sağlıyorum.
Sonra tekrar çırpıyorum.
Ardından kalan malzemeyi ekleyin
Keki 160-170 derecede pişirin
Kek fırından çıkar çıkmaz, Üzerini çatalla 50-60 kere Yani Allah ne verdiyse delin.
Soğuk sütü vakit kaybetmeden,
 kaşık kaşık dökerek her yerini eşit miktarda ıslatmaya çalışın.
Peşine soğumuş olan Beyaz çikolatalı sosu üzerine dökün ve buzdolabında 2 saat kadar soğutun
İsteyenler üzerine çikolata da rendeleyebilir. :)

Ağlayan kekten daha farklı ve daha hafif bi tarif oluyor.
Üstelik Beyaz çikolata tadı muhteşem.
Elimize sağlık.
Afiyet şeker, sağlık, sıhhat olsun inşallah :))))

***



Hiç yorum yok: