adtech

29 Aralık 2009 Salı

mor mosmor

MOR LAHANANIN SIRRI

"Yahu kitap bulsam alırdım valla"
 Bu kadar takdım bi ara bu meseleye ben.( Ha şunu biliyorum; yalnız değilim, her 3 kadından 4 ü aynı fikirde. Neden mi? Dostum söyledim ya ben etobur, otobur vs vs. sonuçta obur bi karakterim. Boğaz dediğin şey benim mantık da; kıymetle sevilir, sayılır, gönlü hoş tutulur. İstediği yapılır.
 Geçen yıl da yine önüme gelene "sen nasıl yaptın?" sorusunu sora sora tarif birleştirdim.

  Sonuçta ortaya ;

"RESTORANDA YEDİĞİN MOR LAHANANIN SIRRI"
konulu kitap çıktı. Kendisi epi topu 10 satırdan oluşur. Ancak pek kıymetli olduğu için cilltleteceğim :))))

Malzeme basit;

1 küçük mor lahana (ağır olanı olsun ki, içi dolu olsun)
2 limon
1/2  çay bardağı sirke ( balsamik tercih sebebidir)
tuz
2 kaşık sıvı yağ ( mümkünse natürel sızma (havalı olsun diye))
Su (göz kararı)

Lahana -illa ki- elde ince ince doğranır.Tuz ile ovulur, yumuşatılır. Üzerine limon suyu sıkılıp ovulur.
Derin ve geniş bi kaba alınır. Sirke eklenir. Yağ dökülür.
Şimdi püf noktasına gelinir. Kanatime göre üstünü kapatacak kadar su doldurursak turşu oluyor, bu da tadı bozuyor. Bu nendenle kendi tarifim de sistem şu :
Mümkünse cam yada porselen saklama kaplarının en büyüğüne bahsi geçen karışımı hazırlayıp, 1 çay bardağı kadar da  su ekliyorum. 2 gün bekletip öyle alıyorum. Eğer su geçirmeyecek kadar iyi kapanan bir kapsa, ters çeviriyorum. Böylece alırken kapağı açınca en iyi demlenmiş kısmı üste geliyor. Ya da düz koymuş isem en alttan alıyorum ve arada hiç karıştırmadan hep en alttan alıyorum. Bu sebeple derin ve geniş bi kap tercih ediyorum.
Hadi anket yapalım. Yan tarafa yazıyorum "her 3 kadından 4 ü mor lahananın sırrını merak eder mi ?" diye..
Vallahi çok da merak ettim sonuç ne olacak....

1 yorum:

adsız dedi ki...

zeytinyağını yemeden once eklesen daha iyi olmaz mı?