adtech

5 Ocak 2010 Salı

ANKARA TAVANIN AÇILIMI

ANKARA TAVANIN AÇILIMI


Öyle bi açıldı ki zavallıcık valla resmen, kendini unutup, biraz da sapıtıp yepyeni bi hal aldı. Ankara tava normalde sığır eti,  şehriye ve iç fıstık  ile yapılırken; Türk ya bizim tava , sapıttı.
Tavuk ve pirinçle yapılmakla kalmayıp, ucuzcu zihniyetle ceviz içi ile tatlandırıldı.
Bana sorsanız dünyanın en kolay ve lezzetli yiyeceklerinden biri bu......
Tam bir çalışan anne yemeği :))))

ANKARATAVA

2 parça küçük tavuk göğsü
1,5 bardak pirinç
1 paket kuş üzümü
1 avuç ceviz içi
2 yemek kaşığı narekşisi ( sos değilse 1 tatlı kaşığı şeker)
1/4 tavuk bulyon tablet
3 bardak su
tereyağ+ sıvıyağ

Ben bu tür malzemeleri BİM' den alıyorum. Tavuk,pirinç ve kuş üzümü en ucuz orda (Şahane tiramisumun kek, labne ve yumurtası da ). Napalım; çok yemek yiyosak batalım mı?
Yemek çok hızlı pişebilen bir tarif.
Tavuğu çok az yağla bir tavada kavurmaya başlayın. Aynı anda pilavın ıslatılmış pirincini de (Ay, vaktiniz yoksa ıslatmasnız da olur:)))) Neyse pirinci de pilava koyduğunuz kadar yağ ile tencere de kavurmaya başlayın.
Tavuk suyunu salınca nar ekşisini ve sos değilse şekeri ekleyin, karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun. Bence üzerine de yarım çay bardağı su ekleyin, ağzını kapatıp iyice pişirin. Böylece yumuşacık oluyor.Yine vaktiniz yoksa bu aşama da geçilebilir.
Bir taraftan da pilavı kavuruyosunuz di mi? Süper, çok iyi..
Pirinçler pilav için yeterince kavrulduysa( takriben ; kısık ateşte 10 dk) içine ceviz içlerini atın. Tamam cimrisiniz fıstık değil ceviz iç koydunuz ama bari bol koyun da tadı bişeye benzesin.
Pirinçle 1-2 dk cevizi de kavurup ,üzerine kuş üzümü paketini boşaltın., 1 dk daha kavurun.
Bu arada tavuk sanırım suyunu çekmiştir. Onu olduğu gibi pilava ekleyin.
Suyunu ekleyin.
Bulyon tabletin aroması çok etkileyici olduğu için mutlaka koyun.
Tuzunu atın. kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun,sağlık sıhhat olsun....

Not: Yemek hem hızlı, hem besleyici, hem kolay, hem de acaip doyurucu. Çok da havalı....


.

Hiç yorum yok: