adtech

23 Ocak 2010 Cumartesi

SOSİS KEBAP (Kahvaltıda)




Geçen buna benzer bişeyi Taze Nane yapmıştı yufka ile ama orjinal tarif bu..
Aklıma geldi, epeydir yapmadım, hem pazar kahvaltısına yaparsınız diye anlatayım bari...
Acayip de kolay..

Sosis Kebap

1 paket sosis
1 Paket milföy
Peynir
Zeytin
Kızartmak için bol sıvıyağ
Kürdan (kebabı dizmek için)

Milföyleri dolaptan çıkarın ama çok yumşamadan, kare kare kesin.
Sosisleri ince ince dilimleyin.(Şekildeki ebat iyi)
Peynirler akmasın diye muska yaptım, tek yaprağı 4 e bölüp.
Hem adet de azalmamış oldu.
Zeytinler de değişik olsun diye şekildeki gibi silindir yaptım.
Hepsini hazırladıktan sonra kızgın  yağda kızarttım.
Çabuk kızarıyor, fazla kızarırsa da sosiler kuruyor. Dikkat..
Havlu kağıda aldım.

Aslında orjinalde şişe kapağı ile milföler kesilip,sıra sıra sosisle eş boy ve düzende diziliyordu.
Ancak malum artan parçalar kıvrılıp kızartılsalar da hoş olmadı.
Ben de en sonunda kare kare kesip sırayla dizdim, israf etmedim.
Biliyosunız ki artık BİM' den alınan milföy de hem ucuz, hemde yağlı olmadığı için daha sağlıklı, hafif ve az kalorili ( şunu yazıp, bi de kızartıyorum ya utanmadan :)))

Efendim bu tarif; kocalara yağ çekmek, çocuklardan öpücük almak-rüşvet vermek, misafirin gözünü boyamak, pazarları keyiflenmek için çook uygundur.
Afiyet şeker olurken, sıhhat olsun inşallah: ))))




4 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

böyle kebaplara bayılırım benn çok güzel görünüyor..

Syhn dedi ki...

ımmm harikadır eminim, sosis yemeyen benin canı çekti :)

Garp Kurnazı dedi ki...

Sizin yemek tariflerini görünce iştahım açıldı benim, ama diyetteyim ben kiii :(

Çalışkan Arı dedi ki...

Vallahi kızlar bende çok severim,
syhn cım sosissiz de güzel oluyo inan,
kalp kurabiyecim yarın sabaha yap bence ,çok kolay
garp kurmnazım, ah sorma ben de ne görsem canım çeker, oooof of; hayat çok zor di mi?