adtech

21 Şubat 2010 Pazar

EKMEK BÖREĞİ

Harika bişey bu: )))
Tadı da, işe yararlığı da....
Çünkü Bayat ekmekler için mükemmel bi değerlendirme....
Şahane diğ mi?
Önce yapılışı ;
Ayol bu kadar da kolay.....

EKMEK BÖREĞİ

1 Paket tost ekmeği
Mümkünse 500 gr kaşar ( daha az da olur)
Peynirin tadını pekiştirmek için Çok az Koyun peyniri ya da lezzetli bi herhangi peynir
Yarım demet  maydonoz

Börek Harcı ( Bildiğiniz klasik)

2-3 yumurta
2 kaşık yoğurt
1 çaybardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ ( Verde Zeytin yağı+ Ayçiçek yağı)
tuz ( eğer kaşar peynirli ve tost ekmekli yaparsanız çok tuzsuz yani tatsız oluyor) 

Tost ekmeği ve peynirleri fotolardaki gibi dizin,
Ben  peynir tadını güclendirmek için çok az koyun peynirini rendeleyip serpiştirdim.
Sonra üzerdine kaşıkla harcı ekmekleri ıslatır gibi dökün ( burası püf noktası yoksa alttakiler çok ıslanıp üsttekliler kuru kalabilir).
biraz bekletip fırına verin .
Hem siz hem de yiyenler zevkden köşelensin...
Ha unutmadan  bu tarif aslında normal bayat ekmekle çok çok çok daha lezzetli ama biraz tipsiz oluyor.
Ama kişisel zevkim ucuza çıkıp ekonomi yapan, üstüne de süper lezzetli olan Fırın Eklmeğinden yana :)))

Elime, kendime ve  Elif KORKMAZEL' e sağlık { tarif onun programdan ama tabi ki  oynanıp; lezzetlendirilmiş haliyle :)))}

8 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık arımm yine göstermişin becerini:)) ellerine sağlıkkk

zeynep dedi ki...

bunu ben de halamdan öğrenmiştim azbuçuk farklılıkları var ama çok lezzetli gerçekten, ellerine sağlık!

Çalışkan Arı dedi ki...

Kurabiyem sağol şekerim, valla gösterilmeyecek gibi diildi bu börek:)) süperdi..
Zeynebim;yahu ne becerikli büyüklerimiz var diğ mi? Bana da ızgarada yapılmış ekmekleri hatırlattı tadıylada...

casminella dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım, çok güzel olmuş. Çok pratik bir tarif.

Sesli kitap uygulaman için yorum yapmıştım sana ulaşmadı herhalde, tebrik ediyorum bu duyarlı davranışından dolayı. Sen iyi kalpli bir insansın, her şey gönlünce olsun...

nohut oda dedi ki...

sen birde bunun sucuklu kaşarlısını dene..parmaklara dikkat et:)

Hilal dedi ki...

bu harika bir fikir
çok teşekkürler paylaşım için

Bengü dedi ki...

Çok güzel görünüyor arkadaşım, ellerine sağlık. Bunu porsiyonlukta yapabilir miyiz acaba? Ben hepsini yaparsam yemek isterim çünkü :)

beyazın istilası dedi ki...

e ben yemek istedim şim'cik bununnn:(((