adtech

7 Şubat 2010 Pazar

HAZIR "VERDE" DEMİŞKEN.........

Öncdelikle,2 yıldır kullandığım tek marka olduğunu belirteyim.
Yıllar önce tv de Zetyinyağı üreticisi Beyfendi "Eğer zeytinyağı tüketecekseniz, naturel sızma zeytinyağı kullanın; rafine zeytinyapını ben üretici olarak -zararıma olmasına rağmen- önermiyorum" demişti ve bende ogün bugündür naturel sızma zeytinyağlarını indirimler kovalayarak alıp kullanıyordum.
Ta ki VERDE ile tanışıncaya kadar...
Çünkü Samsun'da birçok markette diğer bilindik markalar NATUREL SIZMA ZEYTİNYAĞI nı, 50-70 tl ye satarken VERDE  NATUREL SIZMA ZEYTİNYAĞI  30- 35 tl gibi harika bir fiyata satılıyordu. Tabi ki alıp  denedim ve fikrim "ŞAHANE"  oldu.
Ondansebeptir ki; kesesini düşünen sevgili arkadaşlarım, alın, deneyin, önerin......
 
 Aşağıdaki yazı VERDE ninresmi sitesinden alıntı;ister burdan, ister ordan okuyun....

Zeytinyağı ve Sağlık
Zeytinyağının anavatanı Akdeniz ülkeleri, kalp hastalıklarının en az görüldüğü yerlerdir. Kalp ve damar hastalıklarında temel risk faktörü olan kolestrolün, damar tıkanıklığına yol açan "LDL" bileşenini (kötü kolestrolü) azaltıcı rol oynarken yararlı ve koruyucu "HDL" bileşenini (iyi kolestrolü) değiştirmez.
Tansiyon hastaları için yenilmesi en uygun yağdır. Tansiyonun kontrol altında tutulmasına yardımcı olur.
Yağ çeşitleri içinde zeytinyağı, hazmı en kolay yağdır. Mide asitliğine etki etmez. Midede değil bağırsaklarda sindirilir. Kısa bir süre midede kaldıktan sonra bağırsaklara geçer. Bağırsakların daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Kabızlığı önler. Safra taşı riskini azaltır. Taşların erimesine yardımcı olur.
Tüm yağlar arasında en dengeli kimyasal pozisyona sahip olduğundan kemik mineralizasyonunun iyileşmesini sağlar ve normal kemik gelişimine yardımcı olur.
Zeytinyağı tüketimi, bebekler ve çocuklar için, yetişkinlere göre daha önemlidir. İçerdiği A, D, E, K vitaminleri sayesinde doğan hücre sayısını çoğaltır. İçerdiği oleik asit, anne sütündekine eşdeğerdedir. Oleik asit bebeklerde sinir dokularının gelişiminde önemlidir. Hamile ve emziren anneler için yenilmesi en uygun yağdır.
Zeytinyağı cildi ve saçları besleyici özelliğe sahiptir. Cilde genç görünüm kazandırır, besler ve korur. Tırnakları güçlendirir ve kırılmalarını önler.

Öneriler:
» Sabah kalktığınızda 2 kaşık Verde Sızma Zeytinyağı ile ağzınızda gargara yapın ve tükürün. Ağız pasını alacaktır.
» Sindirim probleminizi çözmek için sabahları aç karına 1 kaşık Verde Erken Hasat Sızma Zeytinyağı için.
» Anne sütüne en yakın değerler içeren Verde Erken Hasat Sızma Zeytinyağını anne sütünü erken bırakan bebeklerin mamasına 1 çay kaşığı eklenerek besin takviyesi olarak önerilir.
» Verde Sızma Zeytinyağını saçlarınızı yıkamadan önce masajla saç diplerine uygulayın 30 dakika sonra yıkayın. Saçlarınızın kuvvetlendiğini ışıl ışıl parladığını göreceksiniz.
» Soğuktan çatlayan cildinize zeytinyağı sürebilirsiniz.
» Haftada bir kez tırnaklarınızı Verde Sızma Zeytinyağı ile ovarsanız güçlenir ve kırılmazlar.

Öneriler:


» Zeytinyağını oda sıcaklığında, güneş ışığından uzak, serin, kuru bir yerde ve ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz.


» Zeytinyağı soğukta donar katılaşır, oda sıcaklığında bekletildiğinde kalitesi bozulmadan sıvı haline döner.


» Nefasetini koruması amacı ile küçük ambalajlarda tüketilmesi tavsiye edilir.


» Yemek yaparken kullanacağınız zeytinyağı miktarının başlangıçta 1/3ünü kullanın pişmesine beş dakika ala 2/3ünü kullanın böylelikle zeytinyağının gerçek nefasetini kaybetmeden yemeğin tadına varırsınız.


» Izgarada pişireceğiniz zaman zeytinyağını ızgaraya sürerseniz pişirecekleriniz ızgaraya yapışmaz.


» Izgara yaparken tüm etler ve sebzelerin üzerine bir fırça ile sürerseniz kuru olmaz ve lezzetli olurlar.


» Zeytinyağına kekik, biberiye dalı, tane karabiber ile marine ederek ağzı kapalı şişede bekletin. Bu aromalı zeytinyağını salatalarda, tuzlu kurabiyelerde ve ekmek yapımında kullanabilirsiniz.


» Kıyılmış fesleğen ve ezilmiş sarımsağı zeytinyağı ile blendırdan geçirin. Bu sosu makarna, çorba ve közlenmiş sebzeler üzerinde kullanabilirsiniz.


» Hardal, ezilmiş sarımsak, biberiye, kekik, limon kabuğu rendesi, karabiber ve tuzu zeytinyağı ile marine edin. Salatalarda kullanabilirsiniz.


» Ezilmiş sarımsakla zeytinyağını marine edip ekmek dilimlerinin üzerine sürün fırınlayın. Lezzetli başlangıç dilimleri elde edersiniz.

8 yorum:

Zeynep'in Evi dedi ki...

çok ama çok faydalı bir yazı olmuş bu, ellerine sağlık canım..

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Bizde her yemekte zeytinyağı kullanırız.Hem sağlıklı hem lezzetli. Önerin için sağol canım. Markete gittiğimde mutlaka alacağım. Sevgiler. Mutlu pazarlar.

İnci Yemek dedi ki...

Zeytinyağ konusun da ve markasında sizinle aynı fikirdeyim:)bu tadı ve fiatını çok seviyorum:)önemli bir konuyu da ben tamamlayayım:)büyük marketlerin kendi isimleri altında çıkardıkları naturel zızma zeytinyağını verde firmasına yaptırıyorlar,ve bu marketlerin indirimleri
çok daha hesaplı oluyor:)sıcacık sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba :)
evet alaksız olacak yorumum belki zeytin yağı ile ilgili olmayacak ama :)
osmaniye yazısını görünce öyle sevindimki akdeniz adana civarlarında kimse blog yazmıyor diye düşünüyordum..ve bir kaç klometre ötemde bir blogcu bumak beni mutlu etti.
delimisin be kadın ne bu sevinç deme:)
valahi hepsi istenbul izmire yığılmış gibi hissediyordum.
ne bileyim işte sevindim seni gördüğüme öyle işte:)
kozan dan sevgimle meslektaşım:)

Derinden dedi ki...

Ayrıca zeytinyağını bir pamukla çocuklarda görülen pişiklerin üstüne sürersiniz inanın 2 saat sonra iyileştiğini görürsünüz. Hele zeytinyağını yakıp soğuttuktan sonra yaparsanız daha da iyi olur.Ben zeytinyağlı komili şampuanı kullanıyorum , resmen bebek saçları bende oluşmaya başladı.Sevgiler..

Çalışkan Arı dedi ki...

Zeynepcim ne demek, ucuz ve kaliteli herşey senin evine de benim evime de girsin,
Çiçeğim,Dene valla çok mmnun kalcan,
İncili yemeğim, de bana şahitlik ediyor gördüğünüz üzre,ve de bak ben büyük market meselesini bilmiyodum iyi oldu,
Asyaselda, ben de seni gördüğüme sevindim sevgili meslektaşı, toprakdaşım..
Dalgalısesim, emzirirken de göğüsucuna iyigelir derler fakat benim zavallı kızımın pişiğini kesmedi ama bi sürü iyileşen duydum bu yolla. HePinize kovanımdan bi tutam bal sürdüm, tatlı konuşan tatlı arkadaşlarım....

kalpkurabiye dedi ki...

zeytin yağı sponsorum nişanlım olduu için fiyatlarını hiç bilmiyodum eğlenceli bir yazı olmuş canımm

Çalışkan Arı dedi ki...

seni şanslı kerata seni :)))